Jasná okna s.r.o.

Jak nejlépe vybrat okno

Čeká vás výměna oken? Podle čeho nová okna vybírat?

Výměna oken jistě čeká dříve nebo později každého. Na trhu je nepřeberné množství firem a nabídek. Jak se v nich orientovat?


Výrobce nebo obchodník?

Rozhodující krok je, zda zvolíte některého z výrobců, kteří nabízejí určitý sortiment svých profilů, nebo obchodníka-odbornou firmu, která vám nechá okno vyrobit na míru. Výrobce vám nabídne jednu z variant, kterou vyrábí. Takové okno ovšem nemusí splňovat ani vaše specifika ani kvalitu jednotlivých komponent. Pokud jste neznalí v oboru, můžete si vybrat okno nevhodné nebo nerozpoznat, že pod lákavou nabídkou s vysokou slevou se skrývá nižší kvalita než by odpovídala ceně. Co ale vlastně požadovat? Jak vědět, bez čeho se výměna oken neobejde, jak rozpoznat kvalitu a vhodnost?

Základní výběr

Vybírat si podle výše slev znamená opomíjet účel, kterému má okno sloužit a rovněž jeho kvalitu. Než lákavá sleva by vás mělo zajímat, co vám výrobce v ceně okna nabízí a zda to odpovídá vašim požadavkům. Především by vás měla zajímat profilace a její třída o jakou kvalitu se skutečně jedná. Dále pak kování, zasklení a kličky, na tom všem můžou výrobci ušetřit. Vyžadujte vždy co nejkvalitněji sestavený produkt. Mít sice kvalitní profil, ale s nekvalitním kováním a zasklením není zrovna „terno“.

Neměli bychom opomenout izolační vlastnosti daného profilu. Dnes již neplatí čím více komor, tím více tepla. Moderní šestikomorové systémy s termoizolační vložkou a stavební hloubkou 90+ hravě předčí kdejaký osmikomorový profil. Nejde totiž až tolik o počet komor, ale o stavební hloubku.

Řešení na míru

U nás nenakupujete okna typizovaná, nejsme výrobci, ale odborníci, kteří vždy na míru dle vašich požadavků, charakteru stavby atd. poradí a najdou pro vás vhodného výrobce jednotlivých komponentů. Výměna oken bude doprovázena naším technickým poradcem, který s vámi zkonzultuje možnosti a specifika prostoru, kam mají okna přijít a doporučí vám efektivní řešení na míru, které zohledňuje všechna kritéria včetně finančních možností. Stavební otvor u vás zaměří, dle vybrané varianty vám pak vybereme vhodného výrobce a okno vám necháme sestavit. Okno vám samozřejmě musí vždy zajišťovat ekonomickou návratnost, jejíž míra je odvislá od vhodnosti a kvality jednotlivých součástí. Oproti výrobcům, kteří nabízejí pouze určitý sortiment, máme prakticky velké možnosti jak vaše okno zkonstruovat, protože nejsme výrobou limitovaní, ale naopak vždy se obracíme na konkrétní výrobce, dle konstrukční potřeby navrženého okna.

Bezproblémová výměna oken

Firma Jasná Okna s.r.o. využívá své finanční prostředky efektivně pro rozvoj a soustředí se na poskytnutí nejkvalitnějších výrobků a služeb. Máme hlavy plné dobrých nápadů a spoustu zkušeností. Proto vám navrhneme mnohem efektivnější řešení, které není ekonomicky výhodné pouze při nákupu, ale rovněž v dlouhodobé návratnosti. Pokud váš čeká výměna oken, přijďte se přesvědčit, že je možné pořídit opravdu kvalitní výrobky s odborným poradenstvím za přijatelné ceny, s vysokou mírou návratnosti a jistotou, že skutečně víte, co kupujete!

Jasná Okna
www.jasna-okna.cz